Slapen met contactlenzen

Slapen met contactlenzenDe meeste dragers van contactlenzen zijn weleens in slaap gevallen, terwijl ze de contactlenzen nog steeds dragen. Dit betekent echter niet dat dit veilig is. Indien u overweegt om ergens te blijven overnachten, is het aan te bevelen dat u lenzen vloeistof en een lenzen houder meeneemt. Maar wat doet u als het tijd is om te gaan slapen en u blijkt geen vloeistof of lenzen houder te hebben meegenomen?

Tenzij u lenzen heeft die specifiek zijn ontworpen voor langdurig gebruik, dient u de lenzen niet te dragen gedurende de nacht. Het is beter om de lenzen te verwijderen en ze in een glas water te leggen. Echter, dit is alleen aan te raden, indien u de volgende dag de lenzen in lenzen vloeistof kunt reinigen en desinfecteren vóórdat u de lenzen weer gaat dragen.

Indien u gaat slapen met de contactlenzen in, zullen uw ogen de volgende ochtend erg droog aanvoelen. De contactlenzen kunnen vastzitten op de ogen en in meer serieuze situaties, kan het voorkomen dat u niet scherp kunt zien.

Het meest belangrijke in een dergelijke situatie, is om rustig te blijven. Het kan een angstige ervaring zijn om ineens niet goed te kunnen zijn, maar deze situatie is meestal slechts van tijdelijke aard.

Wat u ook doet, probeer niet de contactlenzen met geweld te verwijderen, omdat dit het hoorvlies kan beschadigen, hetgeen kan leiden tot serieuze problemen! Druppel wat lenzen vloeistof, of schoon water, in de ogen en wacht een aantal minuten tot de lens zacht wordt. Hierna kunt u de lens verwijderen. Na deze ervaring is het aan te bevelen om een bril te dragen zodat de ogen wat rust krijgen. Bezoek ook meteen een oogspecialist om te laten controleren of de ogen geen schade hebben opgelopen.


Lees ook:
Het gebruik van contactlenzen bij het zwemmen en in de sauna

Bekijk alle prijzen hier:
Zoek:
Sitemap | Medical Disclaimer | Lenzenprijzen.com | Contact | Partners | Lenti a contatto, lentine www.precioslentillas.es Linsen DE Linsepriser.com Linssit.net LinserpÄnett.no Contact lens prices Lenzenprijzen.com Contacts in England Lenses online NZ

www.linsenpreise.ch