Multifocale en bifocale contactlenzen

Bifocale contactlenzenMultifocale lenzen zijn geschikt voor mensen met presbyopie. Een veel voorkomende aandoening, waarbij het moeizaam kunnen focussen op lezen op korte afstand de eerste verschijnselen zijn.

Oorspronkelijk zijn bifocale lenzen, in vergelijking met het gebruik van een leesbril, niet erg populair. Ze behoeven enige aanpassing en veel mensen vinden dergelijke lenzen lastig in gebruik. Echter, recente product ontwikkelingen hebben meer mensen aangezet tot het gebruik van bifocale lenzen. Veel oog specialisten hebben proefmonsters om deze lensen gratis uit te proberen.

In multi- focale contact lenzen zijn bifocale lenzen ingebouwd. In een asferische lens is de sterkte in het midden van de lens anders dan aan de rand van de lens (vergelijkbaar met progessieve brillenglazen). Een concentrische lens heeft ringen van sterktes die allen separaat zijn. Dit type lens kan gebruikt worden bij het lezen en om objecten van veraf te zien. Ze zijn verkrijgbaar als maand- en (ééndags) wegwerp lenzen.

Voor- en nadelen:

 

Prijsvergelijking van multifocale contactlenzen

Bekijk alle prijzen hier:
Zoek:
Sitemap | Medical Disclaimer | Lenzenprijzen.com | Contact | Partners | Lenti a contatto, lentine www.precioslentillas.es Linsen DE Linsepriser.com Linssit.net LinserpÄnett.no Contact lens prices Lenzenprijzen.com Contacts in England Lenses online NZ

www.linsenpreise.ch