Manieren om droge ogen te voorkomen

Contactlenzen en droge ogenVolgens een Brits vakblad voor Oogheelkunde, dragen bijna drie miljoen Britten contact lenzen, waarvan een groot percentage last heeft van complicaties die worden geassocieerd met droge ogen. Contact lenzen blijken de hoofdschuldige te zijn voor het veroorzaken van droge ogen, hetgeen enigszins verrassend zal zijn voor een ieder die contact lenzen draagt.

Contact lenzen bedekken de iris en hierdoor kan de benodigde hoeveelheid traanvocht soms niet goed bij dit gebied in het oog komen, waardoor droge ogen kunnen ontstaan.

Dit wordt gekenmerkt door roodheid van het oog, overmatig knipperen en soms zelfs een mistig, niet helder, zicht.

Wat veroorzaakt droge ogen?

Zachte wegwerp lenzen staan bekend als veroorzaker van droge ogen zodra deze langer worden gedragen dan de daarvoor aangegeven maximale duur. De meeste moderne contact lenzen bestaan grotendeels uit water. Wanneer de lenzen worden gedragen voor een langdurige periode, dan kunnen ze het water binnenin de lens verliezen. Wanneer dit gebeurt, dan zal de lens automatisch vocht onttrekken uit het traanvocht dat door het menselijk lichaam wordt aangemaakt en dus ontstaat het gevoel van droge ogen. Sommige processen kunnen dit effect versterken, zoals warmte, sigarettenrook en wind.

Het voorkomen van droge ogen

Teneinde droge ogen te voorkomen, zijn er een aantal maatregelen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw contact lenzen zo prettig dragen als mogelijk. Gaat u ervan uit dat fabrikanten contact lenzen ontwikkelen met de wetenschap dat contact lenzen droge ogen (kunnen) veroorzaken. CooperVision en American Hydron zijn twee grote fabrikanten die zelfs contact lenzen op de markt hebben gebracht en het fenomeen droge ogen adresseren op het product:

Ondanks dat droge ogen een bekend verschijnsel is bij lenzen dragers, kunt u heel eenvoudig maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat uw contact lenzen comfortabel blijven dragen.


Bekijk alle prijzen hier:
Zoek:
Sitemap | Medical Disclaimer | Lenzenprijzen.com | Contact | Partners | Lenti a contatto, lentine www.precioslentillas.es Linsen DE Linsepriser.com Linssit.net LinserpÄnett.no Contact lens prices Lenzenprijzen.com Contacts in England Lenses online NZ

www.linsenpreise.ch