Droge ogen en contactlenzen

Tranen zijn belangrijk voor de ogen. Ze houden het oppervlak van de ogen vochtig en spoelen stof en andere kleine deeltjes, die in de lucht hangen, weg. Tranen bevatten ook enzymen die micro organismen vernietigen en voorkomen dat deze verder groeien.

Droge ogenToch hebben sommige mensen last van droge ogen. Het oog kan mogelijk niet voldoende traanvocht aanmaken of vocht evaporeert té snel door omgevingsfactoren of een abnormale chemische samenstelling in de lucht. De symptomen van droge ogen kunnen zijn geirriteerde ogen, rode ogen, sensitiviteit voor licht, het gevoel hebben dat er iets in de oog zit en zelf waterige ogen doordat het oog probeert te compenseren voor het verlies van vocht.

Wel 40% van de mensen heeft last van droge ogen op enig moment in het leven. Deze situatie komt echter vaker voor bij oudere mensen en het is berekend dat 75% van de mensen boven de 65 jaar er last van heeft. Vrouwen zijn meer vatbaar voor droge ogen dan mannen, hetgeen hoogstwaarschijnlijk is gelegen in hormonale factoren. Zwangerschap, borstvoeding, menstruatie, anti- conceptie en de overgang kunnen de hormonale balans verstoren. 

Droge ogen worden verergerd door blootstelling aan sigaretten rook, luchtvervuiling, stof en wind. Droge lucht binnenshuis, verwarming, air- conditioning en het werken met computers dragen ook bij aan het krijgen van droge ogen.

Ziektes die droge ogen kunnen veroorzaken kunnen zijn allergieën, Sjogren’s syndroom, diabetes en verschillende oog aandoeningen. Sommige medicijnen kunnen ook droge ogen veroorzaken.


Lees ook:
Het behandelen of voorkomen van droge ogen

Bekijk alle prijzen hier:
Zoek:
Sitemap | Medical Disclaimer | Lenzenprijzen.com | Contact | Partners | Lenti a contatto, lentine www.precioslentillas.es Linsen DE Linsepriser.com Linssit.net LinserpÄnett.no Contact lens prices Lenzenprijzen.com Contacts in England Lenses online NZ

www.linsenpreise.ch