Veiligheids maatregelen bij niet-voorgeschreven contactlenzen

Halloween contact lensesHet is heel gewoon geworden in onze samenleving om niet voorgeschreven contactlenzen te kopen en te dragen. Dit geldt zeker voor decoratieve, gekleurde contactlenzen voor het wijzigen van de kleur van de ogen of om gewoon een feestelijk voorkomen te hebben op een feestje.

Terwijl deze trend geheel onschuldig blijkt, is de waarheid dat het gebruik van contactlenzen niet lichtzinnig moet worden opgevat. Veel kopers van niet voorgeschreven contactlenzen bestaan uit tieners. Hierdoor is het mogelijk nog belangrijker dat deze contactlenzen een goeie instructie bevatten die nauwkeurig dient te worden gevolgd. Het oog is een fragiel orgaan waarvan het hoornvlies makkelijk kan beschadigen als veiligsheids instructies niet juist worden gevolgd.

Vermijd bronnen en merken met een slechte reputatie

Bij de aanschaf van niet voorgeschreven, gekleurde, decoratieve contactlenzen, is enige voorzichtigheid aan te bevelen.

Verzekert u zichzelf ervan dat u de decoratieve lenzen koopt van een betrouwbare aanbieder.

Er is een grote markt voor goedkope contactlenzen, maar voor de veiligheid en gezondheid van uw ogen, is het niet aan te bevelen om kosten te drukken bij de aanschaf van lenzen. Sommige van deze prijsvechters en merken hebben een slechte reputatie en kunnen schaafwonden aan het hoornvlies veroorzaken.

Indien u decoratieve contactlenzen wilt aanschaffen, koop dan een merk met een betrouwbare reputatie zoals Bausch & Lomb of Johnson & Johnson.

De zorg van uw contactlenzen

Volgend op de aanschaf van uw, niet voorgeschreven, contactlenzen, is het opvolgen van de aanbevolen instructies om goed zorg te dragen voor uw lenzen. De instructies hebben betrekking op zowel voorgeschreven (op recept) als niet- voorgeschreven contactlenzen. Dit is inclusief het reinigen van de lenzen op de juiste wijze, zowel vóór het dragen als daarna.

Draag de lenzen niet langer dan de in de instructies beschreven maximale duur. Dit betreft niet alleen de duur van het dragen van de contactlenzen gedurende de dag, maar ook de totale levensduur van de lenzen.

Koop of draag nooit contactlenzen die de gebruiksdatum op de verpakking zijn overschreden.

Decoratieve, gekleurde contactlenzen zijn leuk om uw oogopslag te versterken voor één avond of een feest. Wanneer u decoratieve lenzen koopt van een goede fabrikant en de voorgeschreven hygiënische instructies toepast, kunt u veel plezier hebben van een nieuwe ‘look’ en uw ogen tegelijkertijd gezond houden.

Bekijk alle prijzen hier:
Zoek:
Sitemap | Medical Disclaimer | Lenzenprijzen.com | Contact | Partners | Lenti a contatto, lentine www.precioslentillas.es Linsen DE Linsepriser.com Linssit.net LinserpÄnett.no Contact lens prices Lenzenprijzen.com Contacts in England Lenses online NZ

www.linsenpreise.ch