Sauna, zwemmen – kan ik contactlenzen dragen?

Contact Lenses in the SaunaAlhoewel contactlenzen vele verschillende en unieke voordelen bieden, zijn niet alle lenzen geschikt voor zwemmen en andere buitensporten.

contactlenzen kunnen worden gedragen tijdens het zwemmen, mits in combinatie met een goed aansluitende zwembril. Zelfs indien u niet voornemens bent onder water te zwemmen, is er altijd een kans dat u water in uw ogen krijgt en dit kan ertoe leiden dat de contact lens gaat zwerven in uw oog of zelfs de chemicaliën, die in het zwemwater zitten, absorbeert. Over het algemeen is het gewoonweg het beste om zonder lenzen te gaan zwemmen of wegwerp lenzen te dragen die u direct kunt weggooien na het zwemmen.

In de sauna

Een veel voorkomende vraag in relatie tot de (leef)omgeving en contactlenzen is of “lenzen gedragen kunnen worden in de sauna”. Bij voorkeur is het beter om de lenzen te verwijderen voordat u de sauna in gaat, maar veel mensen dragen contactlenzen gewoon tijdens het sauna bezoek.

De lens zit altijd dichter tegen lichaamstemperatuur van het menselijk lichaam dan bijvoorbeeld brillenglazen. Hierdoor zal er ten gevolge van een hoge luchtvochtigheid of extreme temperatuurschommelingen, nauwelijks stoom of mist ontstaan op de lens. Echter, het is niet zo dat de contactlenzen volledig onaangetast blijven. In de sauna zijn uw ogen doorgaans droger dan buiten de sauna. Dus als u de sauna ingaat met contactlenzen, onthoud u dan dat u regelmatig met de ogen knippert. Ook zullen de lenzen iets langer in de lenzen vloeistof moeten blijven om goed te kunnen herstellen.

contactlenzen kunnen wat temperamentvol zijn in situaties als zwemmen, maar over het algemeen zijn ze zeer geschikt voor elke activiteit die u wilt ondernemen. Als stelregel kunt u het beste hanteren dat voor het gebruik van sauna of baden en voor het zwemmen, wegwerp lenzen de meest veilige optie is. Hierdoor kunt u met plezier uw activiteit ondernemen zonder uzelf zorgen te maken over uw contactlenzen. U kunt wegwerp lenzen vinden in elke (online) winkel waar contactlenzen worden verkocht.

Bekijk alle prijzen hier:
Zoek:
Sitemap | Medical Disclaimer | Lenzenprijzen.com | Contact | Partners | Lenti a contatto, lentine www.precioslentillas.es Linsen DE Linsepriser.com Linssit.net LinserpÄnett.no Contact lens prices Lenzenprijzen.com Contacts in England Lenses online NZ

www.linsenpreise.ch