Contactlenzen en kinderen: welke leeftijd is té jong?

Contactlenzen en kinderenEr zijn menig factoren die een rol spelen in het besluit of een individu geschikt is voor het dragen van contactlenzen. Deze factoren verdubbelen enorm zodra het gaat om iemand die jonger is dan 15 jaar. Er zijn een aantal vragen die eerst beantwoord dienen te worden om vast te kunnen stellen of een kind oud en volwassen genoeg is om contactlenzen te dragen.

Echter, het dragen van contactlenzen is niet slechts een situatie van volwassenheid en leeftijd. Factoren als de levensstijl van het kind en de mate van de oog afwijking dienen te worden geevalueerd. Alhoewel deze evaluatie door een optometrist dient te worden gedaan, zijn er een aantal dingen die u als ouder in overweging kunt nemen om te bepalen of uw kind oud genoeg is voor contactlenzen.

Leeftijd is niet altijd het probleem

Zelfs op jonge leeftijd is het oog heel veelzijdig en kan veel aan, ook de druk van contactlenzen. Er zijn zelfs situaties waar kinderen contactlenzen dragen vanwege bestaande oogafwijkingen die niet (meer) behandeld kunnen worden.

Er zijn ook verscheidene studies uitgevoerd bij kinderen met een leeftijd van 8 jaar waarvan de resultaten laten zien dat deze kinderen weinig tot geen problemen ondervonden met de verzorging, het inbrengen een verwijderen van hun lenzen.

Observatie en overwegingen

Het vaststellen of contactlenzen voor een kind geschikt zijn of niet (los van  oog afwijkingen), is uiteindelijk niet een kwestie van de leeftijd van het kind, maar in welke mate het volwassen genoeg is om met contactlenzen om te kunnen gaan. 

Als ouder zult u dit als beste kunnen vaststellen door uw kind te observeren.

Zorgt uw kind voor zijn/ haar spullen op een verantwoordelijke en volwassen manier? Laat hij of zij zien het juiste niveau van volwassenheid te hebben om contactlenzen aan te kunnen? Hoe dan ook, het zou relatief eenvoudig moeten zijn om vast te stellen of dit het geval is of niet.

Uiteindelijk is het ook belangrijk om met uw kind te praten om te horen wat hij of zij er zélf van vindt om de verantwoordelijkheid te nemen over het verzorgen en dragen van contactlenzen.

Het dragen van lenzen kan een opluchting zijn voor kinderen, zeker als ze (nog) niet helemaal zijn opgewassen tegen pesten dat kan voorkomen op de basis- en middelbare school. Hoe dan ook, voor de lange termijn gezondheid van de ogen van uw kind, is het van belang dat uw kind de benodigde volwassenheid en verantwoordelijkheid bezit.

Bekijk alle prijzen hier:
Zoek:
Sitemap | Medical Disclaimer | Lenzenprijzen.com | Contact | Partners | Lenti a contatto, lentine www.precioslentillas.es Linsen DE Linsepriser.com Linssit.net Linserpånett.no Contact lens prices Lenzenprijzen.com Contacts in England Lenses online NZ

www.linsenpreise.ch